DNO-forlik om Kurdistan

DNO International har inngått forlik i voldgiftssaken mot en tredjepart rundt Kurdistan-interesser.

Foto: Genel Enerji
Energi

DNO International opplyser i årsrapporten at selskapet har inngått forlik i voldgiftssaken mot en tredjepart om interesser i Kurdistan. Saken har gått forv oldgiftsdomstolen i London.I 2010 ble det gjort avsetninger på 330 millioner kroner knyttet til saken. I rapporten fremgår det at forliket skjer uten at det oppstår særlig effekt på regnskapet eller fremtidige regnskaper.Den tidligere toppdiplomaten Peter Galbraith fikk DNO til å starte oljevirksomheten i Kurdistan i Irak. Belønningen skal ha vært en eierandel på fem prosent i DNO.Via et selskap ved navn Porcupine (pinnsvin) krevde Galbraith opprinnelig 1,5 milliarder kroner fra DNO.

Nyheter
Børs