Oljeprisen kan falle til 80 dollar

En oljepris på 80 dollar fatet er det nest mest populære veddemålet i råvaremarkedet nå.

Foto: iStockphoto
Energi

Ifølge Bloomberg har kjøp av putopsjoner på 80 dollar fatet for desember 2011 og 2012 doblet seg siden januar.En pris på den amerikanske lettoljen på 80 dollar er det nest mest populære veddemålet blant 10 kontrakter handlet på råvarebørsen i New York, skriver Finansavisen.Onsdag ligger den amerikanske lettoljen på 109,62 dollar.Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets advarer i avisen om at de spekulative posisjonene i oljemarkedet nå er rekordstore, og at det tilsier at det kan komme en større korreksjon når som helst.Kjus er nesten skråsikker på at det kommer en til fire korreksjoner i 2011 og minner om at oljeprisen falt 21 prosent i mai 2010.

Nyheter
Næringsliv