Stans på Njord etter gasslekkasje

Statoil har stanset all produksjon på Njord-feltet i Norskehavet etter at det søndag ble oppdaget en gasslekkasje fra et av stigerørene.

Sleipner A - Foto: Harald Pettersen / Statoil
Energi

Lekkasjen ble oppdaget under arbeidet med å starte opp produksjonen etter en stans tidligere på dagen, opplyser Statoil.Produksjonen ved Njord-feltet ble 1. april stengt av sikkerhetsgrunner etter at det ble oppdaget innvendige skader på en spesiell type fleksible rør. Stigerør er rørene som frakter olje og gass mellom havbunnen og installasjonen. De består av flere lag av plast og stål.Lekkasjen fører til at Njord-produksjonen vil være stengt inntil årsaken er kjent.Ifølge Aftenbladet.no skjedde lekkasjen søndag på grunn av en rørkollaps. Det skal ikke ha vært mer enn ei uke siden røret ble testet og godkjent.Det er ifølge Statoil ikke kjent hvor mye gass som lekket ut, men ifølge kilder avisa har snakket med, dreier det seg om mellom to og fem kubikkmeter.Petroleumstilsynet er varslet om hendelsen, opplyser Statoil. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv