Gode nyheter for Oslo Børs tirsdag

Oslo Børs' desidert viktigste drivkraft mistet voldsomt med futt mandag, men utviklingen er i ferd med å snu tirsdag morgen.

Foto: Scanpix/iStockphoto
Energi

Oljeprisen stiger noe tirsdag morgen, etter at prisene falt kraftig mandag. Brent for levering i juli omsettes for 109,58 dollar per fat, opp 0,35 prosent tirsdag.Da Oslo Børs stengte 17.30 mandag ble fatet omsatt for rundt 102,87 dollar. Da hadde oljen falt nærmere 3 prosent.Spekulasjoner om at tilførselskutt fra Libya vil svekke Opecs reserve-produksjonskapasitet bidro til at oljefallet ble mindre enn det kunne ha blitt mandag.Nedturen for oljen kom på bakgrunn av økte bekymringer for at gjeldskrisen i Europa sprer seg, skriver Bloomberg.- Det er bare et spørsmål om tid før lagrene og Opecs reservekapasitet blir effektivt uttømt, noe som vil kreve høyere oljepriser for å dempe etterspørselen, og holde den på nivå med tilgjengelig tilførsel, sier Goldman Sachs-analytikere under ledelse av David Greely i et ferskt notat.Råoljeeksporten fra Libya falt med 79 prosent fra februar til mars, ifølge offisielle tall fra Joint Organization Data Initiative.- Det er meget sannsynlig at Opec vil respondere på reduserte lagre med å øke sin produksjon, sier Morgan Stanley-analytikere, ledet av Hussein Allidina og Chris Corda, i et notat til investorer tirsdag.

Nyheter
Børs