Petromena med milliardkrav mot tysk storbank

Styret i konkursrammede Petromena varsler krav på inntil 20 milliarder kroner mot tyske Deutsche Bank.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Energi

Samtidig krever oljegründeren Berge Gerdt Larsen, som stiftet Petromena, innsyn i salget av Petromena-gjeld fra den tyske storbanken til John Fredriksens Seadrill, skriver Dagens Næringsliv.- Vi mistenker at Deutsche Bank har brutt forpliktelsene overfor Petromena ved å misbruke konfidensiell informasjon. Disse handlingene førte til et tap på 3,6 milliarder dollar for Petromena, sier Erik Johan Frydenbø, styreleder i riggselskapet.Det var vinteren 2009 at Petromena var i dialog med den tyske banken om refinansiering av gjeld. Kun dager før kreditorene tok kontroll over selskapets rigger, solgte Deutsche Bank obligasjonene de hadde i Petromena til Seadrill.- Vi vet at obligasjonene da gikk for 35 prosent av pålydende i markedet, men Deutsche Bank fikk vesentlig mer. Nå ønsker vi å belyse hva som skjedde da obligasjonene skiftet eier, sier Frydenbø.Det er sendt prosessvarsel fra styret i Petromena til banken.I en e-post til Dagens Næringsliv svarer Deutsche Bank at «Petromena har ikke fremmet et formelt krav og har overhodet ikke noe grunnlag for å underbygge et krav mot Deutsche Bank».Videre nekter banken for å ha misbrukt konfidensiell informasjon. (©NTB)

Nyheter
Børs