Aker Solutions-kontrakt med Endeavour

- Vi er svært fornøyde med å signere vår første kontrakt med Endeavour Energy UK, sier Aker Solutions-toppp

Hovedkvarteret til Aker Solutions ASA på Fornebu. Foto: Berit Roald / Scanpix.

Aker Solutions har signert en kontrakt med britiske Endeavour Energy, et datterselskap av Endeavour International Corporation, for leveranse av undersjøiske kontrollkabler og tilhørende utstyr. Kablene skal benyttes på feltet East Rochelle på den britiske sokkelen. Kontrakten er på om lag 83 millioner kroner.Undersjøiske kontrollkabler, såkalte umbilicals, benyttes på havbunnen for å kontrollere og tilføre kjemikalier til brønner og subsea-utstyr.- Vi er svært fornøyde med å signere vår første kontrakt med Endeavour Energy UK. Dette er en viktig kontrakt for Aker Solutions og bekrefter vår sterke posisjon i markedet for undersjøiske kontrollkabler, sier Tove Røskaft, som leder forretningsområdet umbilicals i Aker Solutions.Ingeniørarbeidet for kontrakten skal gjennomføres ved Aker Solutions sine kontorer i Oslo, mens all produksjon skal foregå ved selskapets anlegg for kabelproduksjon i Moss. Leveransen skal være fullført i 2012.Aker Solutions sin kontraktspartner er Aker Subsea AS.