Borten Moe ønsker mer gassbruk

Olje- og energiminister Ola Borten Moe mener at norsk gass kan være et godt alternativ til annen energi i et miljø- og klimaperspektiv.

Olje- og energiminister Ola Borten Moe. Foto: Scanpix

På JazzGass-konferansen i Molde overrasket han mange ved å snakke svært positivt om gass som et alternativ til kull. Han mener at Frederic Hauge i Bellona tar feil når han påstår at Norge er dopet på fossil energi.- I framtida er vi nødt til å satse på begge deler, både ren energi produsert av vann og vind og på gass, sa Borten Moe.Statsråden ble på en pressekonferanse etter innlegget spurt om han vil vurdere Industrikraft Møres planer om gasskraftproduksjon i Elnesvågen i Fræna kommune på nytt.- Industrikraft Møre er velkommen til å sette i gang når rensing av gassen er på plass. Det er ingen planer om endring av konsesjonsvilkårene, svarte Borten Moe.Han la til at Gassnova, Statens foretak for CO2-håndtering, har satt i gang et nytt prosjekt med sikte på rensing. Statnett-sjef Auke Lont advarte mot for mye oppmerksomhet mot gasskraft nå.- Det viktige for Norge er å få et skikkelig linjenett på plass. Avtalen mellom Norge og Sverige om grønne sertifikater vil tilføre 26 TWh ekstra, men vi har i dag ikke linjenett til å transportere denne strømmen. 130 småkraftverk står på vent bare i påvente av 420 kV-linjen Ørskog-Fardal, sa Lont. (©NTB)