Oljeprisen stiger noe torsdag morgen, men er nå lavere enn da Oslo Børs stengte onsdag ettermiddag.Brent for levering i september omsettes nå til 117,54 dollar, opp 0,09 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,31 prosent til 97,10 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs onsdag kostet brentoljen rundt 117,94 dollar fatet. Pessimisme rundt det uløste arbeidet for å få hevet USAs gjeldstak er i hovedsak det som tynger oljen.Oljemarkedet blir i tillegg trukket ned av svakere økonomiske data enn ventet, og vekst i amerikanske oljelagre, skriver Marketwatch.- USAs gjeldsproblemer veier tungt på tilliten. Den politiske situasjonen overskygger virkelig fundamentale forhold. Den smitter over på stemningen, og jo lengre dette varer, desto verre blir det med tilliten, sier Peter Esho, sjef for markedsanalyse i City Index.Ferske tall viste onsdag at amerikanske råoljelagre steg i forrige uke med 2,3 millioner fat til 354 millioner fat, mens det ifølge Bloomberg var ventet en reduksjon på 2 millioner fat.Samtidig ble det rapportert et uventet fall i etterspørselen etter varige goder i juni.- Det er vedvarende bekymring for utviklingen i etterspørselen i USA. Legg dette sammen med lagertallene og det vil trekke olje nedover, sier Ben Westmore, energiøkonom i National Australia Bank i Melbourne, til Bloomberg.