Får Statoil-kontrakt på 13 mrd - kan bli mer

Statoil-kontrakten med Songa Offshore er på over 13 milliarder kroner. Selskapet vurderer å sikre seg ytterligere to kategori D-rigger

Statoils logo - Foto: Statoil
Energi

I dag ble det kjent at Statoil har tildelt Songa Offshore kontrakten med å bygge to nye borerigger til bruk på norsk sokkel. Kontraktsverdien for de to kategori D-riggene er samlet på 2,47 milliarder amerikanske dollar for en åtte års fast leieperiode. Det tilsvarer 13,2 milliarder kroner.- Vi trapper opp vår industrialisering av norsk sokkel. Vi er svært fornøyd med å kunne annonsere at Songa vil bli med på å realisere vår industrielle tilnærming og ønsker å gi dem anerkjennelse for deres langsiktige tenkning rundt dette samarbeidet. Det vi nå sammen skal oppnå vil forynge riggflåten på norsk sokkel og sikre at vi bruker riktig rigg til riktig formål, sier Jon Arnt Jacobsen, direktør for anskaffelser i Statoil, i en melding.Den spesialdesignede kategori D-riggen skal kunne operere på dyp mellom 100 og 500 meter og bore brønner ned til 8.500 meter.Ifølge Statoil vil den bli en arbeidshest på modne felt, som primært skal bore produksjonsbrønner og ferdigstille brønner. Slik kan Statoil og partnerne få ut mer olje fra feltene.Statoil vurderer å sikre seg ytterligere to kategori D-rigger, og har sikret seg opsjon på to slike rigger fra Songa Offshore.Ifølge meldingen fortsetter oljeselskapet å evaluere tilbud fra øvrige tilbydere. I løpet av andre halvår 2011 vil selskapet vurdere ulike kontraktuelle løsninger for de ekstra riggene, inkludert å ta eierskap i riggene.

Nyheter
Børs