Han får en årslønn på 85 millioner

Ålesunderen Pål Kibsgaard-Petersen får en årslønn på nærmere 85 millioner kroner når han nå tar fatt på rollen som administrerende direktør.

Foto: Faksimile fra Schlumberger.com, corporate bilde av Paal Kibsgaard

Torsdag ble det kjent at ålesunderen Pål Kibsgaard-Petersen er utnevnt til toppsjef i Schlumberger, verdens største oljeserviceselskap, etter 14 å r i selskapet. 43-åringen får ansvaret for et selskap med 108.000 ansatte i 83 land.Kibsgaard-Petersen overtar etter Andrew Gold, som har ledet Schlumberger i åtte år. Avtroppende Gould tjente 15,5 millioner dollar i fjor, vel 85 millioner kroner. Ifølge Finansavisens kilder vil det ikke gå for lang tid før Kibsgaard er oppe på samme nivå.Stillingen som driftsdirektør ga Kibsgaard-Petersen en årslønn på fem millioner dollar i fjor.- Han er en uvanlig dyktig og kompetent leder, som vil tilføre mye både ledelsesmessig og faglig. Han har lang fartstid i selskapet, og kjenner alle deler veldig godt, sier Tore Sandvold,som har sittet i Schlumberger-styret siden 2004.