Meglerhus: - Dette kan få futt i oljeprisen

Fremgangen rundt håndtering av den europeiske gjeldskrisen er blant faktorene som kan føre til oppgang for oljeprisen fremover, tror Barclays Capital.

Foto: iStockphoto

Oljeprisen kan komme til å stige hurtigere fremover enn den har gjort den siste tiden, tror Barclays Capital. Fremgangen rundt håndtering av den europeiske gjeldskrisen er blant faktorene som kan føre til oppgang.Også Det internasjonale energibyråets uttalelser om at de ikke vil frigi mer olje på kort sikt gjør at oljeprisen kan bryte over den seneste tids prisintervall, skriver TDN Finans fredag.- Vi mistenker at verken gjeldskrisen eller IEA har forsvunnet som betydelige faktorer dette kvartalet, men noe av det umiddelbare prispresset har svekket seg, heter det i oppdateringen fra Barclays.Meglerhuset mener også det er tegn til bedring på etterspørselssiden, og støtter seg på materiale fra statistikkorganisasjonen Jodi.OECD-etterspørselen, som viste en nedgang på en million fat pr dag på årsbasis i april, dalte med kun 221.000 fat i mai, og etterspørselen viser mest styrke i Europa.Videre hadde Saudi-Arabia alene en forbruksvekst på 197.000 fat pr dag i mai, mens asiatiske ikke-OECD land, sett bort i fra Kina, hadde sin sterkeste etterspørselsvekst siden mars 2010.Barclays Capital mener også at status for oljelagrene i USA viser at etterspørselen tar seg opp. Fra en lagerbeholdning på over 100 millioner fat i september har lagrene falt til 22 millioner fat.Brentolje for levering i september omsettes fredag for 118,05 dollar, opp 0,46 prosent inneværende døgn.