Meglersjef: Tallet var overraskende for alle

En av Oslo Børs' desidert viktigste drivkrafter opplevde en kraftig nedtur onsdag kveld, men har nå foretatt et comeback.

Foto: Scanpix/iStockphoto

Oljeprisen torsdag morgen er lite forandret i forhold til nivået da Oslo Børs stengte onsdag.Brent for levering i september omsettes for 118,30 dollar per fat, opp 0,13 prosent inneværende døgn, og det er nøyaktig samme pris som klokken 17.30 onsdsag.WTI-oljen omsettes til 98,57 dollar per fat, opp 0,17 prosent dette døgnet. Oljekontraktene ligger nå nær sitt høyeste prisnivå for den seneste uken, og svinger mellom oppgang og nedgang.- WTI-kontrakten ser ut til å skulle holde seg innenfor 95 til 100 dollar pr fat, sier Serene Lim, råvarestrateg i Australia & New Zealand Banking Group, til Bloomberg.Reduserte amerikanske oljelagre motvirker effekten av tegn til svekket produksjonsvekst i Kina, skriver Bloomberg. Onsdag sluttet kontraktene høyere, som følge av et uventet stort fall i den ukentlige statistikken for råoljelagrene.- Tallet var overraskende for alle, sier Mark Waggoner, sjef for meglerforetaket Excel Futures, til Wall Street Journal.Tall onsdag viste at oljelagrene falt med 3,7 millioner fat i uken som gikk. Torbjørn Kjus i DnB Nor Markets hadde ventet et fall på 3,6 millioner fat og han beskriver dette fallet som et bullish signal for oljeprisen.Bensinlagrene steg med 0,8 millioner fat, mens Kjus hadde ventet en økning på 0,9 millioner fat.Destillatlagrene steg med 3,4 millioner fat, mens Kjus ventet en økning på 2,1 millioner fat.- Disse signalene er en slags blandet drops, sier Jason Schenker, sjef for Prestige Economics i Austin, til Wall Street Journal.