Nye forsinkelser for oljeplattform

Byggingen av den nye Yme-plattformen i Nordsjøen blir nok en gang forsinket.

Statfjord-A plattformen - Foto: Øyvind Hagen / Statoil

Operatøren Talisman Energy opplyser i sin presentasjon for 2. kvartal at selskapet har store problemer med prosjektet, skriver Teknisk Ukeblad.Selskapet har hatt store mengder ekstraarbeid på plattformdekket, som har ligget til kai i Stavanger. Blant annet har det blitt avdekket dårlige sveisesømmer.Ifølge selskapet er mengden etterarbeid som trengs for å ferdigstille plattformen, av betydelig omfang. Ekstraarbeidet har så langt ført til at produksjonsstart er utsatt til andre kvartal 2012.- Jeg har ikke timeantallet foran meg, men forsinkelsene har forårsaket mer arbeid som kan ta et halvt år ekstra å fullføre. Dette er selvsagt svært beklagelig, sier informasjonssjef i Talisman Norge, Andreas Middelthon.