Oljeprisen smeller ned 2 prosent

Oljeprisen smeller ned 2,2 prosent på råvarebørsen i New York.

Foto: iStockphoto

WTI-oljen for levering i august faller 2,2 prosent til 95,12 dollar på råvarebørsen i New York. For levering i september faller oljeprisen også 2,2 prosent, til 95,45 dollar.Brent-oljen for levering i september faller 1,4 prosent til 115,61 dollar.I følge Reuters er det den økte frykten for mislighold av statsgjelden på begge sider av atlanteren som er årsaken.Myndighetene har ikke en løsning på gjeldssituasjonen i sør-europa og i USA sliter man med å komme til enighet om hevingen av gjeldstaket på 14,3 trillion dollars, tilsvarende 80 billioner kroner og drøyt 25 norske oljefond.Fitch tror fremdeles USA vil komme til en enight om gjeldstaket, men om det ikke skjer vil AAA-ratingen måtte nedjusteres, trolig til AA, heter det.