Russland og franske Total investerer i arktisk gass

Russland går sammen med den franske energigiganten Total om å investere milliarder i flytende naturgass i Arktis.

Oljeselskapet Totals logo

Russlands statsminister Vladimir Putin kunngjorde prosjektet onsdag. Sammen med selskapet Total vil landet investere rundt 210 milliarder kroner i byggingen av en arktisk terminal på Jamalhalvøya i Sibir i Russland.Terminalen er planlagt ferdig i 2018 og vil da kunne levere 15.5 millioner tonn flytende gass til Frankrike.- Takket være prosjektet vil Russlands andel i markedet for flytende naturgass øke, sa Putin på en pressekonferanse.Russiske myndigheter hadde tidligere godkjent Totals oppkjøp av 20,5 prosent av aksjene i prosjektet. Dette ble gjort ved å unngå lover som begrenser utenlandske investeringer i Russlands strategiske sektorer. (©NTB)