Oljeprisen stiger noe tirsdag morgen og er tilbake dit den var da Oslo Børs stengte mandag. Etter stengetid falt nemlig oljen tilbake.Brent for levering i september omsettes for 118,05 dollar per fat, opp 0,09 inneværende døgn mens prisen var 118,13 dollar rundt klokken 17.30 mandag.WTI-oljen omsettes til 99,56 dollar per fat, opp 0,36 prosent dette døgnet.Nedgangen mandag kom ifølge Marketwatch som følge av frykt for at gjeldsproblemene i USA vil føre til svakere økonomisk vekst og redusert etterspørsel etter olje..- Vi opplever en reaksjon på at gjeldsforhandlingene i USA bryter sammen, og en generell risikomotvilje. Usikkerheten sender sjokkbølger gjennom markedet, sier David Bouckhout, senior råvarestrateg i TD Securities i Calgary, til nyhetstjenesten.Analytikere i Barclays Capital sier sågar at USAs statsgjeld kan ventes å være et hinder for oppgang i oljeprisene gjennom resten av tredje kvartal.Bloomberg skriver tirsdag at OPECs anerkjennelse av at Venezuela har verdens største oljereserver vil føre til en større produksjonskvote for landet.Landet vil øke sin oljeproduksjon som en forberedelse til kvoteøkningen, uttalte president Hugo Chavez på venezuelansk fjernsyn tirsdag.