Solide nyheter for Oslo Børs tirsdag?

En av Oslo Børs' desidert viktigste drivkrafter fikk seg en kraftig nesestyver mandag men viser nå mer futt enn tilfellet var i går.

Foto: Scanpix/iStockphoto

Oljeprisen opplevde kraftig fall mandag ettermiddag og kveld og raste da rundt to prosent på kort tid, men nå har oljen gjort et aldri så lite comeback.Prisnivået i morgentimene tirsdag ligger faktisk over det man så da børsen stengte i går.Brent for levering i september omsettes for 116,26 dollar per fat, opp 0,18 inneværende døgn. Da Oslo Børs stengte sine dører mandag ble brent omsatt for 115,80 dollar per fat.WTI-oljen omsettes til 95,97 dollar per fat, opp 0,04 prosent dette døgnet. Mandagens nedgang kom som følge av at bekymring for gjeldskrisen i eurosonen ledet til dollaroppgang mot euro samt utsikter til lavere etterspørsel etter olje, skriver Wall Street Journal.- Oppmerksomheten rettes igjen mot Europa, og folk flykter tilbake til dollar for å sikre sine investeringer, sier Phil Flynn, oljeanalytiker i PFG Best i Chicago.Man fryker nå at veksten i Europa generelt vil bli lav fremover og dette går igjen ut over prisen på olje.- Det er ingen tvil om at oljeprisene falt fordi investorer venter at den tiltagende gjeldskrisen i Europa vil kunne svekke etterspørselen etter olje, sier Tony Rosado, megler i GA Global Markets i New York.Det internasjonale energibyrået IEA ventes ikke å foreta ytterligere frigivelse av oljereserver, etter at forrige måned frigivelse ikke lyktes i å dempe prisene, samtidig som produksjonen i Midtøsten steg.Det fremgår av en spørrerunde blant oljehandlere og analytikere, skriver Bloomberg ifølge TDN Finans.