Tre oljecase som tåler tøft farvann på børsen

Sjefanalytiker i Danske Markets, Endre Storløkken, er usikker på markedet med tror på oljesektoren.

Sjefanalytiker Endre Storløkken, Danske Markets Equities. Foto: Finansavisen

- I det korte bildet venter vi et noe usikkert marked, mye på grunn av situasjonen knyttet til gjeldssituasjonen i USA, sier Storløkken til Finansavisen og utdyper at han ikke tror på en default, men ser det som sannsynlig at USAs rating vil bli nedgradert, noe som ventes å kunne føre til en negativ markedsreaksjon på cirka 5 prosent.Danske Markets tror oljeprisen vil holde seg stabilt godt over 100 dollar, og har et estimat på 114 dollar for 2011, og 119 dollar for 2012. Han anbefaler kjøp av Statoil, Subsea 7 og Petroleum Geo-Services.Med solide posisjoner i sine respektive markeder, samt sterke balanser anser Storløkken disse selskapene å være mindre eksponert mot usikre finansmarkeder enn andre selskaper i sektoren.