Tror PGS-aksjen skal opp 30 prosent

DnB NOR Markets oppjusterer resultatestimater på seismikkselskapet PGS etter resultatvarselet før helgen.

Ramform Valiant - Foto: PGS

PGS stiger ytterligere 1,9 prosent til 82,55 kroner på Oslo Børs. Aksjen løftet seg med ni prosent på grunnlag av positive resultatvarselet sendt ut fredag.DnB NOR Markets har oppjustert estimert EBITDA for andre kvartal fra 108 til 153 millioner dollar mens estimert EBITDA for året som helhet er hevet fra 479 til 504 millioner dollar.- Spesielt multiklientvirksomheten ser ut å utvikle seg bedre enn ventet, men det er også klart at kontraktssalget kommer inn over de opprinnelige forventningene. Alle signaler om økende seismikkinvesteringer fra oljeselskapene er positivt for sektoren og det er etter vårt syn i første rekke leverandørene med egne fartøy som vil nyte godt av en oppgang i den fasen vi nå går inn i. Tilgangen på kapasitet strammer seg til og vi venter at dette vil gi økende rater gjennom andre halvår, skriver meglerhuset.DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på PGS med et kursmål på 107 kroner pr aksje, noe som gir PGS en oppside på 30 prosent.