Vattenfall-tap på tysk atombeslutning

Vattenfall gikk med 2,7 milliarder kroner i minus i annet kvartal i år. Det er Tysklands beslutning om å fase ut kjernekraften som har forårsaket tapet, opplyser selskapet.

Barsebäck atomkraftverk i Sverige. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Resultatet før skatt på 2,7 milliarder svenske kroner i annet kvartal er et voldsomt fall fra samme kvartal i fjor, da det svenske kraftselskapet gikk med 5,2 milliarder kroner i overskudd.Omsetningen er samtidig gått ned fra 49,7 milliarder kroner i annet kvartal i fjor til 40,4 milliarder kroner i annet kvartal i år.Tapet skyldes først og fremst Tysklands beslutning om å fase ut kjernekraften. Dette har tvunget Vattenfall til å nedskrive bokførte verdier i selskapets to atomkraftverk i Tyskland, Brunnsbüttel og Krümmel.Tysklands nei til atomkraft har kostet Vattenfall 10,2 milliarder kroner, sier administrerende direktør Øystein Løseth.Han understreker at Vattenfall respekterer Forbundsdagens beslutning, men påpeker samtidig at Vattenfall vil kreve erstatning for tapene.