Analytiker: - Dette er strålende nyheter

- Dette er strålende nyheter for både Statoil, og ikke minst Det norske, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities om det som kan være det største funnet på norsk sokkel siden Ormen Lange i 1997.

Analytiker Trond Omdal i Arctic Securities. Foto: Scanpix
Energi

Statoil bremser fallet på Oslo Børs etter varsel om det som muligens kan være det største funnet på norsk sokkel siden Ormen Lange i 1997. Funnet er gjort på Aldous Major Sør-lisensen. Aksjen faller 0,8 prosent til 117,70 kroner, mens hovedindeksen raser nye 3,4 prosent til 352,66.Statoil eier 40 prosent av Aldous Major Sør-lisensen, mens Det norske eier 20 prosent. Sistnevnte stiger 12,9 prosent til 28,10 kroner.- Dette er strålende nyheter for både Statoil, og ikke minst Det norske. Dette er et funn på 200 til 400 millioner fat som vi og bransjen har hatt store forventninger til, sier analytiker Trond Omdal i Arctic Securities til Reuters. Han mener kursutviklingen er helt naturlig.- Dette har en verdi på rundt 10 kroner per aksje for Det Norske og 50 øre for Statoil, legger han til.Aldous Major-funnet gjør området til det viktigste funnet på norsk sokkel på svært mange år, mener analytikeren.

Nyheter
Børs