Begredelige nyheter for Oslo Børs tirsdag

En av Oslo Børs sine desidert viktigste drivkrafter har mistet mye av futten det siste døgnet. Prisene har ikke vært lavere på en måned.

Oslo Børs Foto: Scanpix Solum, Stian Lysberg
Energi

Oljeprisen faller tirsdag morgen, og den er nå noe lavere enn da Oslo Børs stengte sine dører mandag ettermiddag. Prisene nærmer seg nå de laveste på en måned.Brent for levering i september omsettes nå til 116,41 dollar, ned 0,35 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,21 prosent til 94,62 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs mandag kostet brentoljen rundt 116,64 dollar fatet. Like før klokken 16 mandag var prisen per fat nordsjøolje på over 119,60 dollar.Svake ISM-tall fra USA, som kom inn på 50,9 i juli mens de var ventet inn på 54,6, er i all hovedsak årsaken til det kraftige fallet i oljeprisen.- Selv om situasjonen rundt gjeldstaket synes å være løst, er dette blitt overskygget av disse svake amerikanske makroøkonomiske indikatorene, noe som leder til svakhet i oljeprisen, sier Ben Westmore, mineral- og energiøkonom i National Australia Bank i Melbourne, til Bloomberg.Man regner tirsdag med at man vil få tall som viser at forbruket i USA stagnerte i juni, og at disse vil senke oljeprisen ytterligere. Oljelagrene ventes også inn høyere enn ved forrige korsvei.Chung Yang, oljeanalytiker i Philip Futures i Singapore, tror frykten for en mulig nedgradering av USAs kredittrating vil kunne sende oljeprisen ytterligere ned. Dette selv om man stemme for den nye planen om heving av gjeldstaket.- Oljeprisene blir trolig styrket hvis Senatet stemmer for, fordi dette betyr at USA ikke kommer i mislighold. Samtidig følger vi nøye med på hva som skjer hvis ratingbyråene nedgraderer USAs rating, sier Chung til Marketwatch.