Begredelige nyheter for Oslo Børs torsdag

Det kraftige fallet fortsetter så å si med uforminsket styrke torsdag. Blir dagen i dag like nitrist som gårsdagen?

Oslo Børs Foto: Scanpix Solum, Stian Lysberg
Energi

Oljeprisen fortsetter å falle torsdag morgen, etter at oljen gikk på en skikkelig smell onsdag. Det er alt annet enn godt nytt for Oslo Børs.Brent for levering i september omsettes torsdag morgen for 112,83 dollar, ned 0,35 prosent inneværende døgn. WTI-oljen er ned 0,23 prosent til 91,72 dollar per fat.Da Oslo Børs stengte onsdag ble nordsjøoljen omsatt for 113,84 dollar etter at fall på over 2 prosent sett dagen under ett. Prisnivået nå er altså en dollar under dette igjen.Hovedårsaken til den videre svekkelsen er bekymring for at etterspørselen i USA er i ferd med å svekkes, skriver Wall Street Journal.Tall onsdag viste at USAs råoljelagre steg med 1 million fat i uken som gikk, mens bensinlagrene økte med 1,7 millioner fat. Disse tallene presset oljeprisen videre nedover.Analytikere hadde ifølge Dow Jones Newswires ventet en vekst i råoljelagrene på 1,1 millioner fat, mens det for bensinlagrene var ventet en økning på 100.000 fat.- Dette er bare ytterligere et signal om at etterspørselen etter olje svekkes, og det er dette som i siste instans driver prisene nedover, sier Matt Smith, oljeanalytiker i Summit Energy i Louisville, Kentucky.Raffinerienes utnyttelsesgrad, som steg med ett prosentpoeng til 89,3 prosent, utgjorde ifølge Wall Street Journal et lyspunkt i ukestatistikken.

Nyheter
Børs