Brynhild-feltet bygges ut for fire milliarder

Brynhild-funnet i den sentrale delen av Nordsjøen skal nå bygges ut for fire milliarder kroner. Operatør blir Lundin Norway A/S.

Oljefat. Foto: Ivan Kverme, Finansavisen.
Energi

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) sier prosjektet er et godt eksempel på hva vi kan gjøre for å øke utvinningen i modne områder. Han mener vi trenger flere satsinger av denne typen.Brynhild som ligger 10 kilometer fra sektorgrensen mot Storbritannia, ble oppdaget allerede i 1992, men til nå har det ikke vært teknologisk og økonomisk forsvarlig å gjennomføre en utbygging.I tillegg til Lundin som eier 50 prosent, har Talisman og Noreco eierinteresser i feltet.Etter planen som departementet har fått for utbyggingen er produksjonsstart satt til 4. kvartal 2013. Brønnene skal knyttes opp mot det Shell-opererte Pierce-feltet i britisk sektor. (©NTB)

Nyheter
Børs