Statoil demper fallet på Oslo Børs. Aksjen stiger 1,7 prosent til 124,20 kroner, mens hovedindeksen er ned 1,1 prosent til 349,12.Analytikere sier til TDN Finans at oppdateringen vedrørende Aldous Major South-funnet har skapt en generell økt tro på norsk sokkel.-Vi så at Statoil gikk veldig bra etter funn-oppdateringen og aksjen gikk også bedre enn sammenlignbare selskaper i går. Det virker som det er en "etterglød" med hensyn til aksjens utvikling sier analytiker Neill Morton i Berenberg Bank til nyhetsbyrået.Ifølge analytiker John Olaisen i Carnegie er det i stor grad utenlandske investorer som nå har fått øynene opp for Statoil.-Vi merker en klar økende pågang fra internasjonale kunder vedrørende Statoil om dagen. Det har til dels vært en oppfatning i utlandet om at den norske kontinentalsokkelen er "ferdig", men dette er i ferd med å endre seg, sier han til TDN Finans.Brent-olje med levering i oktober er ned 0,6 prosent til 106,33 dollar fatet.