DNO med strålende brønn-nyheter - aksjen får juling

Oljeselskapet DNO International kan fredag glede sine investorer med glimrende nyheter fra en av sine brønner. Aksjen faller likevel kraftig på Oslo Børs.

Bilder DNO.no
Energi

Oljeselskapet DNO International melder fredag at de har påvist det de selv kaller "gode spor av olje " i letebrønnen Summail-1 i Kurdistan.Det har tidligere blitt påvist gass i brønnen.- Gode spor av olje har blitt observert mens vi boret gjennom flere intervaller både i cretaceous og jurassic, heter det blant annet i meldingen fra DNO.Selskapet akter nå bore videre i triassic-intervallet og det skal også foretas flyttester.En annen av selskapets Kurdistan-brønner, Bastora-1A, har ifølge TDN Finans blitt testet og viser en opprettholdbar flytrate på brutto rundt 2.000 fat veske pr dag. Vann har vært blandet inn i oljen som har blitt produsert.DNO skal nå forberede en utviklingsplan for Benanan og Bastora som skal presenteres i slutten av inneværende år.DNO faller 8,96 prosent på Oslo Børs fredag, mens hovedindeksen er ned 3,74 prosent. Selskapet la også frem tall for sin produksjon fredag.