DNO International-aksjen stiger over 6 prosent til 5,37 kroner onsdag etter konsernsjef Helge Eides uttalelser om at selskapet har planer om å utvide produksjonskapasiteten fra sitt Tawke-felt i Irak til 100.000 fat per dag.Selskapet Selskapet akter imidlertid ikke å foreta de nødvendige investeringene før situasjonen om betaling fra kurdiske myndigheter knyttet til eksportsalg er klarlagt, sa Eide ifølge TDN Finans.- Vi må gjøre en finjustering av eksisterende prosessanlegg og trenger noe nytt utstyr, men det er ikke snakk om signifikante investeringer. Planene er klare, men vi avventer en avklaring rundt betaling fra kurdiske myndigheter, uttalte Eide.Grunnet aktiviteter knyttet til overvåking av reservoaret ved Tawke har DNO midlertidig redusert produksjonen ved Tawke-feltet til rundt 50.000 fat olje per dag.I produksjonsoppdateringen for juni meldte DNO International om en bruttoproduksjon på 66.776 fat per dag fra Tawke, og ventet da omtrent samme nivå i juli.