Mandag frigjorde Kjell Inge Røkke 3,3 milliarder kroner ved å selge riggselskapet Aker Drilling til Transocean. Etter salget har Røkke 5,6 milliarder kroner i kontanter, pluss 1,9 milliarder kroner i kontanter i Aker Solutions.Analytikere Finansavisen har snakket med tror deler av Aker Drilling-pengene vil bli brukt på å forfølge oljedrømmen. Fra før eier Røkke 40 prosent av Det norske.- Det er litt uvisst hva Røkke vil gjøre, men Det norske vil nok trenge noe finansiering fremover, sier analytiker Teodor Sveen Nilsen i First Securities.- Uavhengig av salget tror vi Aker er interessert i å bygge opp en portefølje av produserende felt i Det norske. Dette for å etablere en solid produksjon for å finansiere blant annet letevirksomhet og for å spre risiko slik at man ikke er så eksponert mot få felt, sier analytiker Carl Christian Backe i RS Platou Markets.
Klokken 07:15 kom om at Røkke kjøper DNOs post på 12,9 millioner Det norske-aksjer for 521 millioner kroner.