Mindre produksjon fra statlig oljegigant

Staten hadde i andre kvartal 2011 en olje- og gassproduksjon på 845.000 fat oljeekvivalenter per dag - en nedgang på drøye 20 prosent fra fasit for samme periode i fjor.

Plattform - Foto: Scanpix
Energi

SDØE (Statens direkte økonomiske engasjement) hadde i andre kvartal 2011 en olje- og gassproduksjon på 845.000 fat oljeekvivalenter per dag.Det fremgår av Petoros kvartalsrapport tirsdag. Det er en nedgang på drøye 20 prosent fra fasit for samme periode i fjor, som kom inn på 1.060 millioner fat per dag.- Gassproduksjonen i andre kvartal 2011 har vært 26 prosent lavere enn tilsvarende periode i fjor, vesentlig som følge av nedstenging av flere felt i forbindelse med planlagt vedlikehold. (..) Produksjonen av olje og NGL viser en reduksjon på 13 prosent, hovedsakelig som følge av fall i produksjonen fra modne felt i porteføljen, operasjonelle utfordringer på Gullfaks og tilbakelevering av volumer i forbindelse med redeterminering. Produksjon fra nye felt som Gjøa og Vega motvirker det totale produksjonsfallet, heter det blant annet i rapporten ifølge TDN Finans.Resultat etter finansposter i andre kvartal landet på 30,8 milliarder kroner, opp fra 25 milliarder ved samme periode i fjor.Driftsinntektene kom inn på 43,8 milliarder, opp fra 36,9 milliarder i fjor, mens netto kontantstrøm landet på 33,8 milliarder, opp fra 25,9 milliarder.Totale investeringer i andre kvartal var 5,8 milliarder kroner (5,4).Les hele kvartalsrapporten fra Petoro her