Nytt funn for Statoil

Statoil har gjort et olje- og gassfunn ved Gullfaks Sørfeltet.

NORDSJØEN 20080229: Pressetur til "Maersk Inspirer" i anledning Volve-feltets åpning. Direktør olje og gass i StatoilHydro, Tore Torvund (t.v.), selskapets representant Jørn Haugen, produksjonsdirektør for marginale felt i StatoilHydro, Gunnar Nakken og direktør i Mærsk contractors Norge, Per Wullf var fredag ombord på " Mærsk Inspirer", der Volvefeltet nå er satt i produksjon. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Hommedal, Marit
Energi
Statoil har gjort et olje- og gassfun ved Gullfaks Sørfeltet i produksjonslisens 50, melder TDN Finans.Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er ifølge nyhetsbyrået mellom 0,5 og 1,5 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbare oljeekvivalenter.Oljegiganten eier 70 prosent av lisensen og er også operatør.