Seismikkaksjene stupte tirsdag

Petroleum Geo-Services og TGS-Nopec ledet an nedgangen blant oljeserviceaksjer tirsdag uten at det er kommet selskapsspesifikke nyheter.

PGS sitt seismikkskip Ramform Challenger. Foto: PGS
Energi

TGS-Nopec falt 3,86 prosent på et svært høyt volum. Sluttkursen ble til slutt 151,90 kroner tirsdag. PGS falt 4,14 prosent og endte på 83,40 kroner.-Fallet i dag nok bare er styrt av generelle markedsforhold, sier analytiker Christopher Møllerløkken i Arctic Securities til TDN Finans.TGS har hatt god utvikling den seneste tiden etter at de andre store seismikkselskapene har rapportert om god multiklientomsetning. Fondsfinans venter ifølge TDN Finans at TGS vil gjøre det samme.-TGS ventes således å annonsere en sterk rapport for andre kvartal, og vi har gjort positive endringer i estimater og kursmål. Imidlertid handles selskapet fortsatt til 25 prosent premie til vår diskonterte kontantstrømverdi og PE på 2011-estimater på 16 er i øvre del av historisk handelsrom og EV/bibliotekverdi på 5,9 ganger ser stivt ut, skriver Fondsfinans i en oppdatering tirsdag.Fondsfinans oppjusterer sitt kursmål fra 115 til 125 kroner, og opprettholder salgsanbefaling. Handelsbanken har også oppjustert sitt kursmål på TGS før torsdagens rapport og har nå et mål på 170 kroner og akkumuleranbefaling.TGS presenterer sitt resultat for 2. kvartal torsdag 4. august, mens PGS hadde sin resultatpresentasjon for andre kvartal den 28. juli.