Statoil: I mål med første etappe

Stålunderstellet til Gudrun-plattformen er nå kommet på plass i Nordsjøen. Dermed er første etappe gjennomført i de omfattende installasjonsarbeidene på Gudrun-feltet.

Konserndirektør i Statoil, Helge Lund Poppe, Cornelius
Energi

Dette melder selskapet i en pressemelding onsdag.- Hele operasjonen har gått etter plan og på en sikker måte. Vi har passert en viktig milepæl for å komme i gang med produksjonen til riktig tid og i henhold til budsjett. Med understellet solid plassert på havbunnen, kan vi starte boreoperasjonene i løpet av fjerde kvartal som planlagt, sier Anders Opedal, direktør for prosjekter i Statoil.Installasjonen av stålunderstellet startet 24. juli. Arbeidet med å feste Gudrun-understellet til havbunnen ble fullført 2. august. Da ble den siste av i alt 12 seksti meter lange påler installert. Verdens nest største kranfartøy Saipem 7000 har stått for installasjonsarbeidet på Gudrun-feltetNeste milepæl blir start av forboring av produksjonsbrønnene på Gudrun-feltet, som får en plattform for delvis behandling og transport av olje og gass.Det er Sleipner A-plattformen som skal ferdigprosessere oljen og gassen fra Gudrun. Gassen vil gå videre fra Sleipner A til Sleipner T for fjerning av CO2. I tillegg vil Sleipner A levere strøm til Gudrun-plattformen, når dekket settes på plass om to år.