Operatøren for PL501, Lundin Norway AS, kunngjorde i dag økte anslag for utvinnbare ressurser.Det oppdaterte anslaget for Avaldnes-funnet i PL501 ligger på 0,8-1,8 milliarder fat, sammenlignet med tidligere annonserte 0,1-0,4 milliarder fat utvinnbar olje.Lundin-sjef Ashley Heppenstall er ikke i tvil om at Avaldsnes-funnet kan være enda større enn estimert.- Store felt blir som regel større, sa han ifølge TDN Finans på dagens pressekonferanse.
- Trenger flere testbrønner
Samtidig understreker selskapet at Avaldsnes/Aldous-feltet fortsatt trenger flere testbrønner. Internt har imidlertid selskapet, ifølge nyhetsbyrået, god tro på at minimumsanslaget skal økes.Statoil har for øvrig 40 prosents eierandel i PL501, mens Maersk eier resten.Statoil stiger 3,6 prosent til 127,20 kroner på Oslo Børs, mens Lundin-aksjen smeller opp over 30 prosent på Stockholm-børsen.