Det blir også forbudt å levere pengesedler til Syrias sentralbank, ifølge de nye sanksjonene som ble godkjent fredag.- EUs tiltak er laget for å ha maksimal virkning på det syriske regimet, samtidig som de har minst mulig negative konsekvenser for det syriske folk, opplyste EUs utenrikssjef Catherine Ashton.Også Norge slutter seg til de utvidede sanksjonene.- Syriske myndigheter fortsetter den brutale fremferden mot landets befolkning og ser bort ifra oppfordringene fra det internasjonale samfunnet om å avstå fra bruk av vold, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en uttalelse.- Norge vil fortsette å presse syriske myndigheter til å ivareta det syriske folkets legitime ønsker om demokrati, ytringsfrihet og andre grunnleggende menneskerettigheter, sier Støre.Over 2.700 mennesker skal være drept i urolighetene og Syrias brutale aksjoner mot demonstranter og regimekritikere de siste månedene. (©NTB)