Frankrike får en tredel av Libyas olje

Frankrike har sikret seg en avtale som gir landet rett til å utvinne en tredel av Libyas oljeressurser, skriver avisa Libération.

Foto: Scanpix
Energi

Avtalen skal ha blitt inngått med de libyske opprørerne, som har fått mye støtte fra Frankrike etter at borgerkrigen brøt ut i vår.Libération henviser til et brev fra opprørernes Nasjonale overgangsråd til emiren av Qatar datert 3. april. Her omtales en avtale om å «tildele 35 prosent av råoljen til Frankrike i bytte mot landets totale og permanente støtte til vårt råd».Frankrikes utenriksminister Alain Juppé sier torsdag at han ikke kjenner til at det er inngått noen formell oljeavtale med opprørerne. Men han mener det er «logisk» at Frankrike og andre land som har hjulpet overgangsrådet til makten, deltar i gjenoppbyggingen av Libya.

Nyheter
Næringsliv