Oslo Børs er på defensiven onsdag ettermiddag, og faller i øyeblikket 1,1 prosent til 347,65 onsdag ettermiddag.Blant taperne er REC, som trekker ned hele 9,0 prosent til 5,95 kroner. Aksjen har vært nede i 5,90 kroner på det laveste, som kun er 5-6 øre over all time low på 5,845 kroner, satt intradag mandag denne uken.REC-styret skrev i en melding i morges at det nå har vedtatt å starte en prosess, inkludert formelle drøftinger med tillitsvalgte, for å vurdere permanent nedstengning av deler av produksjonskapasiteten i Norge.Styret viser til fortsatt svake markedsforhold og utsikter til betydelig negativ kontantstrøm.
Pareto: 45 prosent stenges for godt
700 ansatte er ventet å bli påvirket av den potensielle nedstengingen.- Markedet hadde nok forventet at kapasitet skulle bli vurdert permanent stengt ned, men det er usikkerhet knyttet til når de vil gjøre det og hvor mye kostnader det vil medføre, sier Pareto-analytiker Per Kristian Reppe til TDN Finans.Reppe anslår kostnadene til 5-600 millioner kroner, og påpeker overfor nyhetsbyrået de vil komme som følge av etteroppgjør på lønn for ansatte som blir påvirket, samt oppfølging av forpliktelser til leverandører.Analytikeren tror 45 prosent av den norske kapasiteten vil stenges ned permanent, basert på det REC har sagt.- Det er usikkert akkurat hvor lønnsomme resten av de norske linjene er, og hvorvidt disse vil fortsette, sier Reppe til TDN Finans.