Sevan Marine bekrefter i en børsmelding fredag morgen at selskapet har inngått avtale ("agreement in principle") med Teekay om salg av tre FPSO-er.Avtalen redder Sevan Marine fra å bli den største konkursen i norgeshistorien.Ifølge avtalen, som er godkjent av Sevan Marine og Teekay-styret, vil Teekay;
  • kjøpe Sevans tre FPSO-er Hummingbird, Piranema and Voyageur (ved ferdigstillelse), inklusive deres nåværende kontrakterkjøpe Sevans tre FPSO-er Hummingbird, Piranema and Voyageur (ved ferdigstillelse), inklusive deres nåværende kontrakter
  • finansiere ferdigstillelsen av Sevan Voyageur-oppgraderingenfinansiere ferdigstillelsen av Sevan Voyageur-oppgraderingen
  • delta i en emisjon som vil gi selskapet en "betydelig" eierposisjon i et rekapitalisert Sevan Marinedelta i en emisjon som vil gi selskapet en "betydelig" eierposisjon i et rekapitalisert Sevan Marine
  • inngå en samarbeidsavtale om å kjøpe fremtidige FPSO-prosjekter utviklet av Sevan Marine.inngå en samarbeidsavtale om å kjøpe fremtidige FPSO-prosjekter utviklet av Sevan Marine.
Dette sier partene Hele meldingen her.
I kjølvannet av meldingen har Oslo Børs meddelt at handelen i Sevan Marine gjenopptas. Sevan Marine vil fortsette som et børsnotert selskap i Oslo, og det er ventet at vilkårene for transaksjonen vil bli offentliggjort i løpet av neste uke.- Vi mener at den foreslåtte transaksjonen med Teekay representerer en god løsning for alle med interesser i Sevan Marine, inklusive våre ansatte og kunder, og støtter videre vekst for selskapet, sier Sevan Marine-sjef Carl Lieungh i en kommentar.- Sammen med Teekay som en sterk industriell partner, vil vi være godt posisjonert for å dra nytte av mulighetene i et voksende FPSO-marked, legger han til.- Investeringen gjenspeiler vår tro på Sevans sterke kompetanse innen utvikling av offshore-prosjekter, mens den også gir oss tilgang til en forbedret pipeline av fremtidige FPSO-vekstmuligheter på vann, sier Teekay-sjef Peter Evensen.