North Energy boret tørt

Transocean-rigg "fant ikke bergarter med reservoarkvalitet" i North Energy-brønn i Barentshavet.

Publisert 18. nov. 2011 kl. 08.40
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 13.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 99 ord
Erik Karlstrøm. Foto: Finansavisen

Den tidligere Aker- og Kjell Inge Røkke-eide, og nå Transocean-eide, riggen "Aker Barents" har avsluttet boring av undersøkelsesbrønnen 7121/9-1 (Zapffe) i PL518 i Barentshavet, går det frem av en børsmelding fredag.Brønnen ble boret til en total dybde på 2417 meter under havflaten.- Hensikten med boringen var å påvise hydrokarboner i nedre kritt og øvre jura intervallet. Brønnen påtraff ikke bergarter med reservoarkvalitet i det aktuelle intervallet, heter det.DONG E&P Norge er operatør i lisensen med 40 prosent andel, mens North Energy har 30 prosent. Øvrige partnere er Front Exploration og Valiant Petroleum med hhv. 20 og 10 prosent lisensandel.