Analytiker hyller John Fredriksen-grep

- Dette er kjempebra for begge selskapene, sier analytiker i forbindelse med Seadrills bud.

John Fredriksen - Foto: Scanpix

Sevan Drilling stiger hele 24,4 prosent til 5,66 kroner på Oslo Børs. Bakgrunnen er at John Fredriksens riggselskap Seadrill har lagt inn et bud på 65,5 millioner dollar for 96 millioner aksjer.Det betyr at Seadrill vil sikre seg kontroll over 28,5 prosent av selskapet til en pris tilsvarende 3,95 kroner per aksje. Aksjene kontrolleres nå av obligasjonseiere.Ifølge analytiker Frederik Lunde i Carnegie ser avtalen svært god ut for både Sevan Drilling og Seadrill.- Dette er kjempebra for begge selskapene. Seadrill får i realiteten kontroll på fire dypvannsrigger for 65 millioner dollar, som absolutt er en hyggelig pris, sier Lunde til Reuters.- De klarer å kjøpe en kontrollerende andel i selskapet for rabatt til gårsdagens markedspris, noe som er ganske uvanlig. Vanligvis betaler du en premium for kontroll, forklarer Lunde.Lunde mener det er en fordel for Sevan Drilling å få inn en sterk hovedeier.- Sevan Drilling har god finansiering, men ganske mye gjeld. Det har gjort dem sårbare for nedside og det vil nok kunne løse seg nå, sier analytikeren.