- Avaldsnes-varsel endrer ikke noe for Aldous Major

- Den nyheten påvirker ikke Aldous i det hele tatt, sier Statoil-topp.

Statoil - Foto: Scanpix
Energi

Svenske Lundin Petroleum varslet mandag morgen kutt av sine estimater på Avaldsnes-funnet, i nærheten av Aldous Major Sør i Nordsjøen.Statoil vil ikke endre sine estimater på Aldous etter kuttet.- Den nyheten påvirker ikke Aldous i det hele tatt, vi jobber fortsatt innenfor intervallet 900-1500 millioner fat oljeekvivalenter, sier Statoils talsperson Ole Anders Skauby til Reuters.Statoil eier 40 prosent av Aldous, Petoro 30 prosent, Det norske 20 prosent og Lundin 10 prosent.- Vi vil avvente ytterligere avgrensningsbrønner før en eventuell endring i Aldous Major sør, og for totalen, sier Skauby.Statoil faller 2,4 prosent til 147,30 kroner, mens Det norske er ned 4,8 prosent til 89 kroner.

Nyheter
Børs