Slappe nyheter for Oslo Børs onsdag

En av Oslo Børs' desidert viktigste drivkrefter viser mindre futt nå enn tilfellet var da markedene stengte tirsdag.

Publisert 11. jan. 2012 kl. 08.29
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
Foto: Berit Roald / SCANPIX.

Oljeprisen stiger forsiktig onsdag morgen, men er litt lavere enn da Oslo Børs stengte tirsdag.Brentolje for levering i februar omsettes nå til 113,39 dollar, opp 0,10 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,02 prosent - til 102,26 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 113,55 dollar fatet. Prisen har vært under 113 dollar i løpet av morgentimene.Bakgrunnen for den noe dempede temperaturen innen oljemarkedet er mindre bekymring rundt Irans eventuelle stenging av Hormuzstredet.- Prisene er lavere som følge av færre nyhetsoverskrifter fra Iran og alle analytikerrapportene som fastslår at en stengning av Hormuzstredet er et høyst usannsynlig utfall. Oppmerksomheten vendes tilbake mot krisen i eurosonen, sier Anthony Nunan, leder for risikohåndtering i Mitsubishi i Tokyo ifølge TDN Finans.Onsdag kommer det flere makrotall, fra blant annet Tyskland og Spania, som man forventer kommer til å vise svak utvikling.BNP-fasit fra Tyskland ventes å vise svekket vekst, mens man tror at industriproduksjonen i Spania i desember registrerte sitt største fall siden 2009.Den franske oljeservice-giganten Technip melder onsdag at de har sikret seg en epic-kontrakt med Nexen.Avtalen gjelder det britiske Golden Eagle-prosjektet og den totale verdien skal ligge på rundt 1 milliard kroner - 135 millioner euro.Avtalen er den største for Technip på britisk sokkel noen gang.