Lundin Petroleum meldte mandag morgen ompå Johan Sverdrup-feltet.Carnegie mener ifølge TDN Finans at oljekolonnen på 54 meter bør være tilstrekkelig til å heve den nedre delen av ressursanslaget for PL 501, som i dag ligger på 0,8-1,8 milliarder fat oljeekvivalenter.Analytiker i Swedbank First Securities, Theodor Sveen Nilsen, deler også det synet.Han illustrerer overfor nyhetsbyrået argumentet ved å forklare at denne brønnen er boret i grenseområdet mellom PL 501 (Avaldsnes) og PL 265 (Aldous Major) hvor dybden på oljekolonnene har vært på henholdsvis 15 og 60-65 meter.Oljekolonnen er dermed vesentlig nærmere hva man har funnet på Aldous Major enn på Avaldsnes.Nordea Markets påpeker ifølge TDN Finans i en oppdatering at det er negativt at selskapet har utsatt å komme med en ressursoppdatering til boreprogrammet for 2012 er ferdig. På grunn av dette vil usikkerheten vedvare gjennom året.Johan Sverdrup-feltet besto opprinnelig av to felt som henger sammen - Aldous og Avaldsnes, som nå må bygges ut som ett felt. , som selv må fordele verdiene i det nye feltet.Det norske eier 20 prosent og Lundin eier ti prosent av Aldous. Sistsnevnte eier også 40 prosent av Avaldsnes, mens Statoil eier 40 prosent i hvert av feltene.Lundin-aksjen stiger mandag formiddag 4,41 prosent på børsen i Stockholm. Det norske er opp 3,09 prosent til 91,75 kroner på Oslo Børs, mens Statoil faller 0,06 prosent til 158,10 kroner.