- Det er USA som har bedt om dette, og Frankrike hilser forslaget velkomment, sa Frankrikes energiminister Eric Besson onsdag.Tidligere på dagen skrev den franske avisen Le Monde at Frankrike var i samtaler med Storbritannia og USA om å frigi strategiske oljereserver for å presse ned voksende råoljepriser. Dette vil skje «i løpet av uker, ikke dager», ifølge avisen, som siterer kilder som skal stå nær presidenten.Globale oljepriser har steget kraftig siden januar, blant annet på grunn av strenge sanksjoner mot oljeprodusent Iran. Dette har ført til stigende bensinpriser, som er blitt en hodepine for politikere verden rundt, spesielt i USA.Storbritannia uttalte tidligere denne måneden at de ville samarbeide med USA om å frigi strategiske oljereserver i løpet av få måneder. Tiltaket skal hindre at økende bensinpriser kveler økonomisk vekst i USA i et valgår.Prisen på bensin i USA har de siste månedene steget med rundt 45 øre til knapt 5,90 kroner per liter. To av tre amerikanere mener president Barack Obama burde ha gjort mer for å holde bensinprisen nede, viser en ny meningsmåling. (©NTB)