Lundin Petroleum har funnet en 54 meter lang brutto oljekolonne i avgrensningsbrønn 16/2-11 på Johan Sverdrup-feltet i PL501, opplyses det i en melding, ifølge TDN Finans.Resultatet skal ifølge nyhetsbyrået være på linje med tidligere brønner på feltet, der øvre jura-reservoar er av utmerket kvalitet med høy netto til brutto rate.En fullskala produksjonstest viste en flyt på over 2.700 fat olje per dag gjennom en 40/64-dyse.Ifølge TDN Finans vil det nå bli boret en sidestegsbrønn mot øst for å utforske reservoaret ytterligere, samt å etablere olje-vannkontakt for å undersøke muligheten for at den kan være dypere i dette området.Johan Sverdrup-feltet besto opprinnelig av to felt som henger sammen - Aldous og Avaldsnes, som nå må bygges ut som ett felt., som selv må fordele verdiene i det nye feltet.Det norske eier 20 prosent og Lundin eier ti prosent av Aldous. Sistsnevnte eier også 40 prosent av Avaldsnes, mens Statoil eier 40 prosent i hvert av feltene.