Statoil har tapt 9,2 milliarder kroner på raffineriet siden 2009. Nå vurderer oljeselskapet å legge det ned.- Jeg har ingen kommentar til denne saken nå fordi jeg ikke har rukket å sette meg inn i den. Det må jeg selvsagt gjøre i løpet av dagen, sa Giske til NTB onsdag formiddag.I meldingen til statsråden understreker Statoil at dersom de ikke klarer å oppnå lønnsom drift, må alle muligheter for raffineriet vurderes.- Bakgrunnen for situasjonen er sammensatt og er å finne i utfordrende markedsforhold med lave marginer, et relativt høyt kostnadsnivå og rammebetingelser som ikke har gått i raffineribransjens favør i de siste år, skriver Statoil.Pressetalsmann Morten Eek i Statoil betegner situasjonen på Mongstad som svært alvorlig. Det selskapet blant annet vil snakke med Giske om, er at Statoil får de samme rammevilkårene som sine konkurrenter. (©NTB)