Statoil bekymret for Stockmans lønnsomhet

Statoil jobber på spreng for å få på plass en ny avtale med Russland om investeringene på Stockman. Ifølge energikonsernet henger lønnsomheten i prosjektet i en tynn tråd.

Foto: Scanpix
Energi

Statoils konsernsjef Helge Lund var fredag i møte med Russlands president Vladimir Putin og russiske Gazproms konsernsjef Aleksej Miller for å diskutere den videre framdriften på Stockman. Russisk presse skriver at Statoil kan være på vei ut av prosjektet, men det vil Statoil ikke bekrefte.- Vi arbeider hardt for å bringe prosjektet videre mot en endelig investeringsbeslutning, og vi har tett og god kontakt med Gazprom og russiske myndigheter, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.Han legger imidlertid ikke skjul på at investeringskostnadene må ned dersom det skal være aktuelt for Statoil å bli med videre.- Vi arbeider nå med å redusere investeringskostnadene i prosjektet. Vi må ha et kommersielt gjennomførbart prosjekt, og da må vi klare å få investeringskostnadene ned på et nivå som sikrer lønnsomhet, sier Pedersen.En ny avtale med russerne må være på plass før den gjeldende rammeavtalen utløper den 1. juli.Gazprom vurderer nå å satse på LNG alene på Stockman i stedet for både LNG og rørledninger. Ifølge Pedersen støtter Statoil denne løsningen. (©NTB)

Nyheter
Børs