Danske Markets spår lavere oljepris

Meglerhus nedjusterer sine oljeprisestimater. Det betyr lavere inntekter for oljeselskapene, og to Oslo Børs-noterte blir nedjustert.

Endre Storløkken - Foto: Iván Kverme, Finansavisen
Energi
Danske Markets senker sitt prisestimat for nordsjøolje fra 120/115 til 110/105 dollar fatet for 2012-2013. Det vil bety lavere inntekter for selskaper som Statoil og Det norske oljeselskap, som dermed blir nedjustert av meglerhuset, skriver Finansavisen.Meglerhuset er fortsatt positiv til Statoil-aksjen, selv om lavere oljepris vil gi inntektsfall og lavere vekst.- Vi tror Statoil kommer til å opprettholde investeringer og utbytte på dagens nivå, men det nye oljeprisanslaget redusere estimert resultatet pr. aksje med 9-14 prosent i perioden 2012-2014, sier analytiker Endre Storløkken til avisen.Kursmålet på Det norske oljeselskap blir nedjustert fra 130 til 120 kroner, men Storløkken påpeker at det på den positive siden kan komme flere triggere fra selskapet fremover, ettersom de skal bore fem brønner i sommer.