Aktørene i oljemarkedet har forholdt seg relativt rolige så langt i dag.Iallfall er har utslagene vært små for Brent-oljen, der juli-kontrakten i ettermiddag handles for 97,78 dollar fatet, tilsvarende et fall på 22 cent i dagens handel.WTI-frontkontrakten stiger på sin side 46 cent til 83,16 dollar fatet.
Tidlig optimisme rundt den spanske bankpakken har ebbet ut, og investorene er bekymret for pakkens innvirkning på den allerede stressede statsgjelden.- Europa påvirker vekstutsiktene betydelig, og gitt at Kina allerede er svakt, kan ytterligere forverring av krisen i eurosonen vippe verdensøkonomien over i resesjon, sier makrostrateg Guy Wolf i Marex Spectron til Reuters.- Til tross for dette, ser tilbudssiden i energi ikke spesielt bearish ut, og "Iran-premien" har stort sett blitt priset ut, sier han videre.