Statoil har sammen med partner ExxonMobil gjort et stort gassfunn (high impact) i blokk 2 i Tanzania. Det er Statoils syvende high impact-funn i løpet av 14 måneder, opplyses det i en melding.De andre storfunnene til Statoil er Skrugard og Havis i Barentshavet, Johan Sverdrup (tidligere Aldous/Avaldsnes) i Nordsjøen, Peregrino Sør i Brasil, Zafarani i Tanzania, samt Pão de Açúcar-prospektet i Brasil.Estimater viser opptil 3 billioner kubikkfot gass (in-place), og Lavani-brønnen har ifølge meldingen påtruffet et reservoar på 95 meter av god kvalitet sandstein med høy porøsitet og gode gjennomstrømningsegenskaper.- Lavani ligger 16 kilometer sør for Zafarani-funnet i samme blokk, og bekrefter potensialet i blokk 2. Vi boret også nylig et sidesteg i Zafarani-brønnen og har også gleden av å annonsere ytterligere 1 billion kubikkfot gass fra det funnet. Dette kommer i tillegg til de opptil 5 billioner kubikkfot gass som vi annonserte i februar. Totalt er funnene et viktig steg videre mot en mulig fremtidig gassutbygging i Tanzania, sier konserndirektør for leting, Tim Dodson, i en kommentar.Lavani-brønnen ble boret på 2.400 meters vanndyp og er den andre brønnen i blokk 2. Lisensen dekker et område på rundt 5.500 kvadratkilometer.Statoil er operatør for lisensen, og har en eierandel på 65 prosent. ExxonMobil Exploration og Production Tanzania Ltd. eier de resterende 35 prosentene.