Ferske nyheter fra DNO

DNO International har nå inngått en ny avtale med de regionale myndighetene i Kurdistan.

DNO - bilde fra selskapets nettside www.DNO.no

DNO International har inngått en avtale med de regionale myndighetene i Kurdistan (KRG) om vilkårene og betingelsene for den eksisterende produksjonsdelingskontrakten for Tawke, opplyses det i en melding.Denne vil erstatte de midlertidige ordningene som har vært gjeldende siden starten på prosjektet.- Det vi har blitt enige om nå er at vi har gjennomgått alle historiske tall, og gjør justeringer slik at vi fremover vil produsere og selge og fordele inntekter og kostnader i tråd med opprinnelige kontrakter, forklarer investorkontakt Tom Bratlie til Reuters.- Og det er et veldig godt steg i retning av normalisering av aktiviteten vår i Kurdistan, vi vil mye heller selge i tråd med opprinnelige kontrakt i stedet for å basere oss på ad-hoc-avtaler, sier Bratlie.Resultatet av denne forsoningen er at DNOs andel av oljesalget fra Tawke over en periode på cirka åtte uker vil bli allokert til KRG for lokalt bruk, men selskapet forventer likevel at de totale inntektene over året vil være uendret.- Men selv med denne justeringnen så er produksjonen på Tawke økt såpass mye at vi kan holde oss til tidligere innteksguiding på 70 millioner dollar i kvartalet, sier Bratlie.Avtalen omfatter ikke de utestående betalingene for eksporten gjennom den irakiske rørledninger i 2009 og i 2011-2012.Les hele meldingen her. Følg HegnarOnline på Facebook her!